Tko smo?

 

EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije član je mreže EUROPE DIRECT u Hrvatskoj, koja je pak dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u rasprave o budućnosti EU-a. Mrežom upravlja Europska komisija.

Možete nam se obratiti s pitanjima o politikama, programima i prioritetima EU-a te sudjelovati u dogaÄ‘anjima na temu budućnosti EU-a. Posjećujemo i škole, u kojima održavamo prezentacije, vodimo rasprave o EU-u i dijelimo službene publikacije. Sve naše usluge besplatne su za sve uključene graÄ‘ane.

MeÄ‘utim, ne možemo nuditi pravne savjete niti tumačiti zakonodavstvo EU-a. Više informacija o centrima u državama članicama EU-a, uključujući Hrvatsku, pronaÄ‘ite ovdje.

 

„Cilj EUROPE DIRECT-a Šibensko-kninske županije je osigurati mjesto za pružanje informacija te komuniciranje graÄ‘ana Šibensko - kninske županije s institucijama EU-a kako bi se potaklo njihovo aktivno sudjelovanje u relevantnim europskim pitanjima. Centar svakodnevno pruža sve bitne informacije o Europskoj uniji općenito, kao i o njezinim politikama i programima, te pravima i mogućnostima za graÄ‘ane, uključujući i mogućnosti financiranja na regionalnoj i lokalnoj razini.

EUROPE DIRECT centri glavni su alat Europske unije za informiranje graÄ‘ana o EU i za promidžbu Europskog graÄ‘anstva. U cijeloj Europskoj uniji ima 420 EUROPE DIRECT centara. U Hrvatskoj EUROPE DIRECT centri djeluju u sljedećim gradovima i županijama: Dubrovnik, Karlovac,  Slavonski Brod, ÄŒakovec, Šibensko-kninska županija, Zadar, Split, Osijek, Koprivničko-križevačka županija i Rijeka. Mrežom EUROPE DIRECT centara upravlja Europska komisija.

U uredu EUROPE DIRECT centra Šibensko-kninske županije graÄ‘ani mogu na najbrži i najjednostavniji način doći do svih potrebnih informacija, a sam rad centra prilagoÄ‘en je specifičnostima i karakteru područja djelovanja. Osnivanje jednog ovakvog centra od iznimnog je značaja za osiguranje dostupnosti svih potrebnih informacija graÄ‘anima, koji sada na jednom mjestu imaju pristup informacijama, savjetima te tiskanom i elektronskom materijalu Europske unije. EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije služi kao poveznica graÄ‘ana s ostalim službama i tijelima Europske unije, kao što je Predstavništvo Europske komisije u RH, ali i tijelima na središnjoj razini.

EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije započeo je s radom 01. svibnja 2021. godine.

 

EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije

  Ulica Narodnog preporoda 4, Šibenik

  +385 022 246 581

  stipe.spanja@rra-sibenik.hr


Copyright © 2023   •   www.edic-sibenik.eu   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN