Radionica za poduzetnike: Euro u Hrvatskoj

 

  Početak: 12.07.2022, 12:00h

  Završetak: 12.07.2022, 13:30h

  Lokacija: Adriatic Business Centar, Narodnog preporoda 4, Å ibenik

Šest  mjeseci dijeli nas od dana kada euro postaje službena valuta u Republici Hrvatskoj. Hrvatska ispunjava sve kriterije i spremna je za uvoÄ‘enje eura 1. siječnja 2023, ukoliko se to službeno i potvrdi u odluci Vijeća EU-a tijekom srpnja. Proces uvoÄ‘enja nove valute zahtjeva prilagodbe i promjene, kako poslovnih procesa tako i pravovremeno osposobljavanje radnika za rad u novoj službenoj valuti.  Izrazito je važno ne podcijeniti opseg aktivnosti i prilagodbe koje je potrebno poduzeti kako bi se svaki poslovni subjekt pravovremeno pripremio za poslovanje u novoj službenoj valuti.

Koje su  glavne odrednice postupka uvoÄ‘enja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj sadržane u krovnom Zakonu o uvoÄ‘enju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (NN 57/22), što je to Etički kodeks i zašto bi se poslovni subjekti koji su u direktnom odnosu s potrošačem trebali priključiti toj inicijativi, koje su najvažnije aktivnosti i potrebne zakonske prilagodbe u postupku uvoÄ‘enja eura za gospodarstvenike i tijela javne vlasti možete saznati od stručnih suradnika iz prakse koji su uključeni u proces uvoÄ‘enja eura. TakoÄ‘er, ukratko će biti predstavljena iskustva iz drugih zemalja članica gdje je euro zajednička valuta.

Kratki program radionice:

Početak: 12:00 sati

1. Uvodni dio - pozdravna riječ domaćina (Europe Direct Šibensko-kninske županije)

2. Iskustva drugih zemalja članica u uvoÄ‘enju eura (Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj)

3. Zakon o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (Ministarstvo financija)

4. Priprema poslovnih subjekata za uvođenje eura (Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja)

5. Pitanja i odgovori

Završetak: 13:30 sati

Za sudjelovanje na radionici molimo vas da se registrirate i rezervirate vaše mjesto putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/861qfvSx9YtkajDz7 

 

EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije

  Ulica Narodnog preporoda 4, Šibenik

  +385 022 246 581

  stipe.spanja@rra-sibenik.hr


Copyright © 2023   •   www.edic-sibenik.eu   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN