U petak radionica: Budućnost maslinarstva u doba klimatskih promjena

 

Panel rasprava i terenska radionica u Skradinu

 

  18.03.2024 | 08:26h

 

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u sklopu projekta EUROPE DIRECT u petak, 22. ožujka organizira zanimljivu radionicu 'Budućnost maslinarstva u doba klimatskih promjena'.
Radionica se održava u Kulturnom centru Grada Skradina s početkom u 10 sati, a sve sudionike očekuje panel rasprava, prezentacije za maslinare te terenska nastava s početkom u 12:15 sati u masliniku Uljare Laća s temom rezidbe, gnojidbe i cijepljenja maslina.
Cilj radionice je okupiti stručnjake iz područja maslinarstva, maslinare i udruge te jačati znanja u sektoru maslinarstva kroz konkretna znanja i primjenu u praksi, a sve u svrhu zaštite na prirodne izazove i klimatske promjene.
Na radionici će sudjelovati predstavnici Instituta za jadranske kulture i meliorizaciju krša, Sveučilište u Zadru, Udruga dalmatinskih uljara, Uljara Laća i projekt menadžeri EU projekata koji su razvili nove inovativne alate za poljoprivrednike.
 
Na radionicu pozivamo poljoprivrednike, maslinare, vlasnike OPG-ova, udruge poljoprivrednika, zadruge, uljare, kao i sve zainteresirane građane.
 
Program je uistinu raznolik i pokriva zanimljive teme pa je idealna prilika za razmjenu znanja i iskustva, a maslinari na jednom mjestu mogu saznati sve najnovije trendove u uzgoju maslina i naučeno primijeniti u praksi na terenskoj nastavi.
Ne propustite ovu zanimljivu radionicu koja je na rasporedu u petak, 22. ožujka u 10 sati u Kulturnom centru Grada Skradina na adresi Trg Male Gospe 3!
 
Svoje sudjelovanje potvrdite ispunjavanjem online obrasca za registraciju na linku: https://forms.gle/9CRCJZREqLSVrwNJ6
# Dokument: Format: Veličina:
agendabuducnostmaslinarstvaudobaklimatskihpromjena pdf 3.97 MB

 

EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije

  Ulica Narodnog preporoda 4, Šibenik

  +385 022 246 581

  stipe.spanja@rra-sibenik.hr


Copyright © 2024   •   www.edic-sibenik.eu   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN