U Šibeniku otvoren Europe direct, centar u kojem možete doznati sve o Europi

 

Šibenski Europe direct centar drugi je ovakav centar u Dalmaciji, osmi u Hrvatskoj. Cilj centra je Šibenčanima približiti Europu.

 

  07.10.2014 | 16:33h

 

- Moja generacija je ta koja je Hrvatsku uvela u Europu, vi ste ti koji ćete živjeti Europu - kazao je prilikom otvaranja Informacijskog centra Europe direct šibenski gradonačelnik Željko Burič okupljenoj djeci. Djeca iz gradskih vrtića recitirala su redom što znaju o zemljama Europe.

- Nizozemska je zemlja tulipana i edamera, Nijemci su svjetski prvaci u nogometu, iz Finske dolazi Djed Mraz, a Austrija je zemlja kulture i bogate tradicije - govorila su djeca i mamila pljesakokupljenih.

Šibenski EU informacijski centar otvorio je Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

- Šibenski centar drugi je u Dalmaciji, osmi u Hrvatskoj u kojoj planiramo otvoriti ukupno 13 ovakvih centara. Šibenčani će od danas na jednom mjestu moći dobiti informaciej o, primjerice, zapošljavanju u Europi ili odlasku na školovanje u neku od europskih zemalja. Šibenik je pak danas dio jedne velike mreže preko koje možete komunicirati s ostatkom Europe, ali i biti prepoznati od nje - kazao je Baričević prilikom otvaranja centra.

 

EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije

  Ulica Narodnog preporoda 4, Šibenik

  +385 022 246 581

  stipe.spanja@rra-sibenik.hr


Copyright © 2022   •   www.edic-sibenik.eu   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN