Šibenčani lakše do EU fondova uz gradski „Projektni putokaz“

 

Kako bi povećao broj prijava lokalnih šibenskih projekata na dodjelu sredstava iz fondova Europske unije, Grad Šibenik pokrenuo je „Projektni putokaz“, inicijativu u sklopu koje će tim stručnjaka besplatno savjetovati i informirati građane i poduzetnike o dostupnim fondovima i mogućnostima prijave na iste.

 

  05.12.2014 | 16:16h

 

Grad je tako uputio javni poziv na prijavu zainteresiranim tvrtkama i samostalnim konzultantima koji se bave EU fondovima, a koji bi građanima i tvrtkama nudili besplatne procjene, poput usmjeravanja na određene natječaje i procjene mogućnosti da projekt dobije sredstva iz EU.

„Misija nas u gradskoj upravi je da poduzetnicima i svima koji generiraju dodanu vrijednost u gradu pružimo maksimalnu podršku i poboljšamo investicijsku klimu, pa smo tako i „Projektni putokaz“ pokrenuli kao projekt kojim pomažemo unapređenju lokalnog gospodarstva. Cilj nam je da Šibenik u kratkom roku postane vodeći grad u Dalmaciji po povlačenju sredstava iz EU fondova. Europa nagrađuje inovativne i pametne projekte, a uvjeren sam da ih Šibenčani imaju napretek“, rekao je gradonačelnik Željko  Burić.

Grad Šibenik će osigurati besplatan i tehnički opremljen prostor, kao i potrebni radni materijal za konzultante.

„U šumi informacija o fondovima EU, građani često nisu sigurni kako uopće doći do EU sredstava za svoje ideje/projekte. Ovom ćemo uslugom riješiti taj problem i osigurati im jedno mjesto na kojem mogu dobiti pravovremene i točne odgovore na svoja pitanja“, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Matija Bumbak.

Trenutno je objavljen javni poziv za sve zainteresirane konzultante da se uključe i ponude besplatno svoje usluge građanima i poduzetnicima u suradnji s Gradom. Nakon toga uslijedit će i poziv svim zainteresiranima da se jave sa svojim idejama i projektima kako bi dobili svoj termin za razradu istih s konzultantima. Tekst Javnog poziva može se preuzeti na http://www.sibenik.hr/obavijesti/javni-poziv----za-prijavu-pruzatelja-besplatnih-usluga-tehnicke-pomoci--i-savjetovanja-zainteresiranoj-javnosti

# Dokument: Format: Veličina:
JAVNI POZIV za prijavu pružatelja besplatnih usluga tehničke pomoći i savjetovanja zainteresiranoj javnosti pdf 209.02 KB
Program tehničke pomoći i savjetovanja zainteresiranoj javnosti Grada Šibenika pdf 882.07 KB

 

EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije

  Ulica Narodnog preporoda 4, Šibenik

  +385 022 246 581

  stipe.spanja@rra-sibenik.hr


Copyright © 2022   •   www.edic-sibenik.eu   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN