Prošli tjedan u Milanu je održan generalni sastanak svih Europe Direct centara s područja EU

 

Riječ je o sastanku mreže svih Europe Direct Centara diljem Europske unije.

 

  06.06.2022 | 12:34h

 

Ove godine, generalni sastanak okupio je preko 400 Europe Direct menadžera koji su aktivno sudjelovali u radionicama i raspravama te u koordinaciji s predstavnicima Europske komisije i parlamenta zajednički osmišljavali i razmjenjivali projektne ideje i mogućnosti suradnje ali i umrežavanja.

Ovo je prvi generalni sastanak nove generacije Europe Direct mreže za razdoblje do kraja 2025. godine, a Europe Direct Šibensko-kninske županije jedan je od novih centara koji je imao priliku predstaviti se članovima mreže.

Europe Direct najveća je mreža Europske komisije čiji je zadatak kontinuirano i proaktivno surađivati s građanima, na način da ih informira o EU aktivnostima na lokalnoj razini, da ih potiče na aktivno sudjelovanje u europskim demokratskim procesima i organizira događanja i aktivnosti od interesa za građane u skladu s europskim politikama i strategijom.

Šibensko-kninska županija se sudjelovanjem na ovom projektom pozicionirala na karti Europe Direct mreže i uspostavila direktnu suradnju s Europskom komisijom.

Europe Direct Šibensko-kninske županije član je mreže od prošle godine i do sada je organizirao niz događanja za građana, udruge, gradove, općine, mlade i ostale ciljane skupine.

Za sve novosti i aktualnosti iz EU te aktivnosti koje planiramo za ovu godinu pratite nas na našem webu i društvenim mrežama.

 

EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije

  Ulica Narodnog preporoda 4, Šibenik

  +385 022 246 581

  stipe.spanja@rra-sibenik.hr


Copyright © 2022   •   www.edic-sibenik.eu   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN