Održana konferencija o cikloturizmu u Jadranskoj Hrvatskoj

 

Konferencija je održana u dvorani Adriatic Business Centra u Šibeniku.

 

  19.12.2022 | 13:36h

 

Prošli petak razgovarali smo o budućnosti razvoja cikloturizma u Jadranskoj Hrvatskoj.
Riječ je o turističkom sektoru čija popularnost raste iz godine u godinu i čija se ekonomska vrijednost procjenjuje na čak 44 milijarde €.
Tom prigodom, okupili smo renomirane predstavnike s europske, nacionalne i lokalne razine koji su raspravljali o mogućnostima daljnje valorizacije #eurovelo8 rute koja prolazi kroz svih 7 obalnih županija u Hrvatskoj.
Također, na radnom sastanku regionalnih koordinatora i predstavnika ministarstava razgovaralo se o pripremi projekata u području cikloturizma.

 

Na ovom panelu prisustvovali su Melita Milković - Hrvatske ceste d.o.o., Koordinacijsko tijelo za razvoj cikloturizma Hrvatske, Stella Arneri - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, Lidija Mišćin - Koordinacijsko tijelo za razvoj cikloturizma Hrvatske,  Davorin Belamarić - Udruga Sindikat biciklista, Koordinacijsko tijelo za razvoj cikloturizma Hrvatske, Doris Banić - NP Krka te prof. dr. sc. Zoran Klarić, član Istraživačkog tima, Institut za turizam, Koordinacijsko tijelo za razvoj cikloturizma Hrvatske.

Inače, EuroVelo ili europska mreža biciklističkih ruta, projekt je ECF – Europske biciklističke federacije (European Cyclists’ Federation) i nacionalnih i regionalnih partnera, a glavni mu je cilj povezati postojeće i planirane nacionalne i regionalne biciklističke rute u jedinstvenu europsku mrežu.

Koordinacijsko tijelo za razvoj cikloturizma Hrvatske svojim je aktivnostima uključeno u projekt EuroVelo od 2016. godine, od kada postoji, odnosno značajnije od 2017. godine od kada je pristupilo članstvu u ECF-u. Od 2017. godine pri Koordinacijskom tijelu za razvoj cikloturizma u okviru Ministarstvu turizma djeluje i Nacionalni EuroVelo koordinacijski centar za Hrvatsku (NECC), a zajedno ga vode članovi Koordinacijskog tijela i Udruga Sindikat biciklista.

 

EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije

  Ulica Narodnog preporoda 4, Šibenik

  +385 022 246 581

  stipe.spanja@rra-sibenik.hr


Copyright © 2023   •   www.edic-sibenik.eu   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN