Još jedan gradski prostor u funkciji kreativnih industrija

 

Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo je gradu Šibeniku sredstva za nastavak projekta Urbanog inkubatora iz programa Poduzetnički impuls 2014., Mjera C2 -Tehnološki parkovi, poslovni inkubatori i poduzetnički akceleratori.

 

  15.12.2014 | 16:15h

 

Ministarstvo je prepoznalo već započeti projekt oživljavanja stare gradske jezgre uspostavom inkubatora za razvoj kreativnih industrija te ovim sredstvima omogućilo oživljavanje još jednog prostora u staroj gradskoj jezgri. Projekt, ukupne  vrijednosti oko 1 milijun kuna Ministarstvo je podržalo s 550.000,00 kuna dodijeljenih sredstava.

"I ovaj uspjeh našeg Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj dokaz je kako sredstava ima, no potrebno je imati kvalitetnu ideju, pretočiti je u isto tako kvalitetan projekt i povući sredstva, što oni definitivno znaju. Urbani inkubator s EU directom i ovaj novi prostor za smještaj kreativnih industrija ima posebnu težinu jer će gradski prostor u staroj jezgri dobiti održive sadržaje i doprinijeti njezinu oživljavanju.", kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Grad Šibenik je s uspostavom Urbanog inkubatora kroz projekt JEWEL započeo s implementacijom inovativnog modela razvoja poduzetništva u staroj gradskoj jezgri.

"Projekt je namijenjen poduzetnicima iz područja kreativnih industrija (oglašavanje, dizajn, istraživanje i razvoj, sofver, video igre, primijenjena umjetnost, izdavaštvo, arhitektura, glazba, film, moda, fotografija, gastronomija). Potpuna obnova i opremanje Urbanog inkubatora 2.0 , ukupne površine od 80 m2, omogućit će lokalnim poduzetnicima adekvatan prostor, koji je osmišljen u suradnji s njima i projektiran u skladu sa zahtjevima djelatnosti, s naglaskom na što veću funkcionalnost.", pojašnjava pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Matija Bumbak.

Prostor Urbanog inkubatora 2.0, u Višićevoj ulici (ex ŠKART) bit će opremljen visoko-tehnološkom opremom za razvoj potpuno novih proizvoda. Nabavkom 3D tehnologija za dizajn i razvoj znatno će se povećati mogućnost razvoja novih proizvoda i otvaranje tržišta lokalnim poduzetnicima. Ulaganje u ove i slične tehnologije i alate omogućit će našim poduzetnicima razvoj novih proizvoda i pružanje novih vrsta usluga na tržištu koje još nije razvijeno i na kojem su mogućnosti za napredak ogromne.

Biti će organizirane i radionice „po mjeri“, posebno prilagođene promjenjivim zahtjevima tržišta i specifičnim znanjima rada, na novim tehnologijama u koje ćemo uključiti najmanje 30 osoba iz područja kreativnih industrija. Planirane radionice će značajno podignuti njihovu razinu znanja i vještina koje su neophodne za zapošljavanje i razvoj, te podići konkurentnost njihovih poduzeća na području kreativnih industrija.

 

EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije

  Ulica Narodnog preporoda 4, Šibenik

  +385 022 246 581

  stipe.spanja@rra-sibenik.hr


Copyright © 2022   •   www.edic-sibenik.eu   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN