Startup Europe Week u Šibeniku

 

 

  04.02.2016 | 11:40h

 

 

<p style="\\&quot;text-align:" justify;\\"="">Šibenik se priključio Startup Europe Week-u, europskom tjednu promoviranja startup kulture, inicijativi koja se na poticaj i uz financijsku podršku Europske komisije u prvim danima veljače organizira u dvjestotinjak europskih gradova i 40 zemalja. Startup Europe Week, osim u Šibeniku, obilježava se u još dva hrvatska grada  - u Zagrebu i Rijeci.

Predavanje na temu razvoja startup kulture održava se u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića, a sudeći po posjećenosti, privuklo je pažnju brojnih Šibenčana.

“Grad Šibenik nastoji  pomoći  mladim poduzetnicima razvojem infrastrukture, besplatnim edukacijama te razbijanjem predrasuda da je poduzetništvo osuđeno na propast. Uređena su i dva prostora: Urbani centar i Urbani inkubator koji su namijenjeni upravo poduzetnicima, a pružaju i mogućnost korištenja moderne informatičke opreme.“, rekao je na večerašnjem predavanju   pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika Matija Bumbak.

Ideja Startup Europe Week-a je informirati startupere o oblicima financiranja, uz ostalo i potporama iz europskih i domaćih fondova, podijeliti iskustva uspješnih među njima i motivirati ljude da se odvaže zaplivati startup poduzetničkim vodama.

Svoja iskustva i znanja   prenio i Keith Bradley, koji trenutno u Chicagu razvija vlastitu konzultantsku tvrtku Intrinsyc za razvoj i unapređenje poslovanja.  Bradley je vodio jedan  od najvećih tamošnjih tehnološko-inovacijskih centara i coworking prostora, a u američkom  IT sektoru radi već 16 godina.

U okviru večerašnjeg programa obilježavanja Startup Europe Week-a  govorio je i Šibenčanin sa zagrebačkom adresom Hrvoje Bujas. Okupljenima  je prezentirao vrijedna iskustva kao suosnivač vodećeg domaćeg portala grupne kupovine Crno jaje te hrvatske tražilice za nekretnine GoHome.

Startup Europe Week u Europi se događa prvi put, po uzoru na slične događaje u Silicijskoj dolini, području s najvećom koncentracijom high-tech tvrtki na svijetu, koja je zbog Googlea, Facebooka, Applea, Microsofta, Applea i mnogih drugih, postala sinonim za tehnološki razvoj i napredak.

 

EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije

  Ulica Narodnog preporoda 4, Šibenik

  +385 022 246 581

  stipe.spanja@rra-sibenik.hr


Copyright © 2022   •   www.edic-sibenik.eu   •   Sva prava pridržana   •   Izrada: MEDIAN